Toivo

Ook deze knapperd is tijdelijk hier in de opvang gekomen om aan te sterken en te herstellen. Is het geen beauty?

Lees meer »

28 maart - Sparen voor celstofmatjes

We sparen via Dierendonatie.nl voor celstof matjes, zodat onze konijnen snel, zonder poespas en gedoe een schoon hokje kunnen krijgen. Konijnen die bv EC (infectieziekte) hebben, verlamd zijn kunnen snel verschoond worden zonder het dier echt lastig te vallen want het hoeft het hok niet uit. De celstof matjes werkt hygiënisch, urine trekt er snel in en het konijn blijft droog. Op dit moment verblijven veel kneusjes in de opvang en de celstofmatjes vliegen er door. Wat hulp en steun bij het aanschaf zou dus super zijn. Helpen jullie mee? https://dierendonatie.nl/project/absorberende-matjes-voor-zieke-konijnen-bij-ltc-opvangkonijnen/

Lees meer »

Kneusje

En ook deze mop is in de opvang gekomen. Er zijn problemen met de rug en we hopen dat met rust, kleine huisvesting en ontstekingsremmers het goed gaat komen.

Lees meer »

Zandbak

Het grasveld zag er niet meer uit , nou gras was er niet meer want de konijnen hadden het tot de wortels opgegeten.We hebben de heleboel omgespit zodat er straks gras gezaaid kan worden.

Lees meer »

Donatie

Dank je wel carla-blijhuisdier.nl voor deze geweldige donatie. De konijnen zijn super blij met de knaagstokjes.. smullen!!

Lees meer »

Nieuwe Ren

Dankzij een geweldige donatie konden we deze mooie ren kopen. De boven en de voorkant kan open geklapt worden zodat erin stappen en schoonmaken gemakkelijk gaat.

Lees meer »

Dag Gompi

Dag klein mannetje - Gisteren (11 maart)  viel het op dat Gompi moeite had met eten, beter gezegd hij at niet. Gelukkig ging het dwangvoeren wel heel goed. Vanmorgen hadden we een afspraak bij de dierenarts staan en Gompi is onder narcose gebracht om de kiezen te bekijken. De kiezen vielen op zich wel mee maar hij had grote bulten. abcessen bij de kaak, verdikkingen..pus... en de dierenarts gaf aan dat het bijna zeker was dat het ook al het bot bereikt had. Om alles nu los te maken wetende dat het ook al in het bot zit... dat was iets wat je niet zou willen gaf ze aan en dat is ook zeker wat wij niet willen. Gompi heeft een mooi leven gehad en we gaan daar geen lijdensweg van maken. Gompi is niet meer uit de narcose gehaald. Mocht er een konijnenhemel zijn dan weet ik zeker dat hij nu druk aan het rennen is met zijn grote vriend Bugsy.

Lees meer »

Lieve

Deze mooie dame is gisteren (5 maart) hier in de opvang gekomen. Koppie iets scheef, ze drinkt ontzettend veel en haar achterpootjes heeft ze niet volledig controle over. Als ze bv in de bak springt blijft een achterpoot op de rand hangen. Met deze klachten denken we gelijk aan EC en daar wordt ze nu dan ook voor behandeld.

Lees meer »

Bedankt

Vandaag zo maar een grote verassing in de brievenbus. Een cheque van 300 euro voor de konijntjes!! Super blij zijn we daar mee. Dat kunnen we goed gebruiken. Met dank aan Konijnenagenda

Lees meer »