Kerstdonatie

Vandaag ontvingen een grote doos vol met donaties voor de konijnen en ook wat lekkers voor ons zat erbij.De konijnen genieten van de kruiden, de erwtenvlokken en de verassingszakjes zijn een groot succes.

Lees meer »

Kerstactie Beestenplein 2022

Ook dit jaar mogen we mee doen met de kerstactie van Beestenplein. Met deze actie kun je de dieren van de opvangen een extraatje geven.. denk aan hooi, snacks, kruiden enz..

Lees meer »

Gewond konijntje

Deze dame een E.C konijn (wel stabiel)  leefde in een groep en dit ging altijd heel goed.  Maar opeens werd ze het haasje, ze sloten haar buiten en vielen haar aan.  Ze is hier in de opvang gekomen zodat ze even kan bijkomen en wij haar wonden kunnen verzorgen.Terug in de groep is geen optie maar we gaan kijken of ze wellicht een klik heeft met Fabio die hier in de opvang zit en wie weet zijn het soulmates en hebben we voor beide een happy end misschien. Nu eerst nog even apart zodat we haar goed kunnen observeren om te zien of de E.C door de stress misschien ook weer om de hoek komt kijken 

Lees meer »

Nieuw in de opvang

Eergisteren is deze knapperd in de opvang gekomen. Gelukkig gaat het nu al een stuk beter en tolt hij al niet meer. Hopelijk gaat het elke dag een stukje beter want hij moet nog aan de kiesjes en tanden geholpen maar zolang hij nog niet stabiel is kan dit nog niet.

Lees meer »

Donatie voer

Kwam Brigitte Rijmers zomaar 3 grote zakken Science Selective brokjes brengen, whow, Super bedankt!

Lees meer »

Donatie

Wat een leuke verassing! Dank je wel Ciska voor deze geweldige donatie. De 3 'ukkies' hebben we verblijdt met het hooi huis wortel en ze zijn er super blij mee.

Lees meer »

Update ukkie

In juni kwam dit rakkertje binnen, kijk eens hoe mooi ze is geworden. Ze is super lief en aanhankelijk en bijna op leeftijd om terug te gaan naar Opvang konijnenparadijs waar ze ter adoptie zal komen.

Lees meer »

Fabio

Vandaag is Fabio gekomen. Het is een heel oud manneke met artrose, Fabio krijgt hiervoor pijnstillers. Hij kan zich zelf niet zo heel goed meer verzorgen dus we gaan hem ook even fijn borstelen en wat schoonmaken. Maar nu even wennen en we gaan hem heerlijk vertroetelen want daar houdt hij wel van.

Lees meer »

Even herstellen

Deze mooie dame kwam vorige week in de opvang omdat ze niet at en niet oké was. Maar na een weekje LTC is ze weer helemaal tip top en kon ze weer terug.

Lees meer »

2 oude kneusjes

Dokus en Frummel,  2 oude konijntjes met de nodige ouderdomsklachten.  Dokus een ex E.C patient met zware artrose, Frummel blind door de staar en ook last van haar gewrichten. Beide konijnen rond de 12 jaar en de laatste maanden takelden ze snel af.  We hebben ze daarom naar binnen gehaald en zaten lekker warm in de kamer.  Helaas ging de aftakeling door en vielen ze af, de pijnstilling werkte niet meer optimaal en Frummel kreeg ook nog een tumor in haar buik erbij.  De dierenarts gaf aan dat het echt beter voor hun beide was om ze te laten gaan.Hoe moeilijk dit is en ook altijd zal blijven hebben we Dokus en Frummel samen laten gaan,  samen knus in hun mandje, zij aan zij sloten ze de ogen.  Rust zacht kameraadjes,  we blijven jullie herinneren. 

Lees meer »

RIP Hector

Vandaag is onze Hector ingeslapen. Hector had al een hele lange tijd een abces bij zijn kaak en het bot was al aangetast. Helaas is dan buiten de pijnstilling er niets tegen te doen.Met de pijnstilling kon Hector nog heerlijk genieten van zijn leventje maar helaas was het nu zover dat de pijnstilling de pijn niet meer kon onderdrukken. We konden dus niet anders dan die loodzware beslissing te nemen en moesten Hector laten gaan.Lieve Hector je gaat heel erg gemist worden. RIP kleine boef.

Lees meer »