Over L.T.C Opvangkonijnen

Ik ben Harriet en mijn hart ligt bij het zorgen voor dieren. Kwetsbare wezentjes, afhankelijk van de mens en te vaak aan hun lot overgelaten.

Ik vang al heel wat jaren zieke konijnen op en met L.T.C  (Love, Tender, Care) probeer ik hun te helpen waar ik kan. Konijnen met EC, darmproblemen, niet willen eten, herstellen van een operatie, abcessen, gewonde konijnen, ondervoed etc etc. Het doel is de konijnen te helpen zodat ze herstellen en weer gezond zijn. Ze kunnen dan terug naar de  opvang waar ze ter adoptie komen en hun happy home vinden.

In veel gevallen is het hier dus een tijdelijke opvang en na herstel zullen ze de LTC opvang verlaten.
Sommige konijnen zijn door hun handicap/ziekte en de zorg die ze nodig hebben niet meer plaatsbaar en mogen hier de rest van hun leven blijven wonen.

Het opvangen van zieke konijnen is echt super leuk, maar het kan ook heel zwaar zijn.
Niet alle konijnen redden het en soms zie je dierenleed wat je liever niet wilt zien.

Konijnen in mega kleine hokjes, gebruikt voor de fok en nog nooit het buitenlicht hebben gezien. Gewond komen ze bij me en dan wil je maar 1 ding… zorgen dat deze kleine nog een heel ander leven leert kennen. Het valt dan zwaar als je dat het konijntje niet meer kunt geven en het konijntje moet laten gaan omdat het lichaampje het opgeeft.

Het werk is afwisselend want elk konijn is uniek met een eigen karakter en soms is dit een grote uitdaging.

Soms krijg je een EC konijn binnen die alleen nog maar kan tollen of verlamd is en dan is het zo geweldig als na verloop van tijd het konijntje weer kan rennen en binkies kan maken.

Dat is het doel, de zorg geven aan zieke konijnen en ze helpen om beter te worden zodat ze een nieuw leven kunnen starten.