De vaste bewoners

Proppie, Snuf

Snuf heeft in het verleden EC gehad en is al jaren stabiel. Snuf heeft geen klachten alleen als blijvende schade is zijn koppie dus scheef blijven staan.  Snuf kan konijn zijn en alle dingen doen die een konijn doet.

Proppie is een jonge meid die lichamelijk niet helemaal in orde is. De stand van haar tanden stonden al niet goed en haar tandjes moesten daarom getrokken worden.  Haar pootjes, koppie zijn in verhouding veel te klein tegenover de verhouding van haar lichaam.  Proppie heeft chronische snot waarvoor ze dagelijks medicatie krijgt.

Jay en Jumpie

Jay werd gratis aangeboden op marktplaats, hij zou een hersenvliesontsteking hebben gehad en hierdoor was zijn koppie scheef komen te staan. Er stond bij geschreven dat het verder geen kwaad kon en dat het konijntje zich prima er mee kon redden. Bij ons gingen alle alarm bellen al rinkelen toen we de foto's zagen en wisten we gelijk dat het EC was en geen hersenvliesontsteking. Jay is uit de kop van Noord Holland gehaald en kwam hier in de opvang waar we gelijk zijn gestart met de medicatie tegen EC.  Jay werd stabiel en met de tijd is zijn koppie mooi recht komen te staan en gaat het goed met het manneke. Door Jay de EC in ernstige mate had en de kans dat het terug komt aanwezig is hebben we besloten Jay niet ter adoptie te doen maar blijft hij hier in de opvang wonen. Jay woont samen met Jumpie, deze dame heeft een brand overleeft en haar vriendje in de brand verloren.  Ze is nu haar traumaatjes kwijt en zeer gelukkig met Jay. 

Hector en Bonnie

Hector heeft een erg slecht gebit, de kiezen staan niet goed en er zit ook pus bij. Hij kan wel gewoon eten is het wel dat het langzaam is. Hector is een slaapkop en slaap bijna de hele dag, lichamelijk is hier geen reden voor te vinden.  Het manneke is niet oké, het klopt gewoon niet.  Met de tijd zal hij een maatje krijgen en dan kijken we hoe het zich verder ontwikkeld. 

Bonny, een konijn die ook gebits- problemen heeft. Bonny haar kiezen zijn in een zeer slechte staat en ook zij zal met de tijd hier last van krijgen. 

Dokus en Frummel

Dokus heeft EC wat met regelmaat terugkomt, het manneke is niet stabiel. Dokus zat samen met Frummel bij opvang Hazel en door hij steeds een terugval krijgt is adoptie onmogelijk. Dokus hebben we onder onze hoede genomen en hij mag samen met Frummel hier in de opvang wonen. Dokus is 7 jaar en Frummel 6 jaar

Kasper en Babs

Kasper kwam via een andere konijnen opvang bij ons binnen. Kasper heeft EC en is helemaal blind. Dit manneke vraagt daarom speciale zorg en mag daarom hier bij LTC in de opvang wonen. Babs is een dame op leeftijd en ze is niet meer in een goede conditie. Babs mag fijn hier samen met haar grote vriend Kasper blijven wonen.


-------------------------------------------------------------------------------------------------

De tijdelijke opvang konijnen kunnen snel rouleren en voor we deze konijnen op de site hebben geplaatst kunnen ze al weer weg zijn. Daarom plaatsten we de tijdelijke opvangers op onze facebook pagina en kun je de ontwikkelingen van deze konijnen daar volgen