De vaste bewoners

Bobbi en Bebo.
Deze 2 rakkers hebben en hele lijst aan medische klachten. We gaan even kijken wat we voor ze kunnen doen en zorgen dat ze weer stabiel worden. Twee super leuke konijntjes die het hier nu al naar hun zin hebben.

Bugsy, Gompi, Anna

Bugsy zijn moeder kwam hoogzwanger in de opvang en beviel al na een paar dagen. Bugsy sleepte met zijn achterpootje toen hij een paar weken oud was. Er zijn foto's gemaakt maar er was geen breuk niets te zien. Toen Bugsy ouder werd kreeg hij echt last van het verlamde pootje en deze is toen ook geamputeerd.  Helaas bleef het daar niet bij. Bugsy bleek splay legs te hebben en zijn pootjes spreiden zich zijwaarts. Op dit moment kan Bugsy zich zelf redden en loopt, wast zich zelf en is een happy konijntje die samenwoont met zijn vriendje Gompi.  Bugsy mag hier blijven wonen tot het niet meer gaat en het voor het manneke een last gaat worden, gelukkig is dit nu nog niet het geval want het manneke geniet met volle teugen van zijn leventje. 

Anna heeft een aardig geschiedenis met urinebrand, blaaszand, afvallen...  Anna viel af, at slecht en kwam daarom hier in de opvang. Anna kan ook niet tegen stress/veranderingen, als ze stress ervaart zal dit gelijk merkbaar zijn want haar darmen raken van slag.  Dan weer goed, dan weer niet goed... het is erg onstabiel allemaal. Anna woont hier samen met Gompi en Bugsy - De 3 musketiers 

Jay en Jumpie

Jay werd gratis aangeboden op marktplaats, hij zou een hersenvliesontsteking hebben gehad en hierdoor was zijn koppie scheef komen te staan. Er stond bij geschreven dat het verder geen kwaad kon en dat het konijntje zich prima er mee kon redden. Bij ons gingen alle alarm bellen al rinkelen toen we de foto's zagen en wisten we gelijk dat het EC was en geen hersenvliesontsteking. Jay is uit de kop van Noord Holland gehaald en kwam hier in de opvang waar we gelijk zijn gestart met de medicatie tegen EC.  Jay werd stabiel en met de tijd is zijn koppie mooi recht komen te staan en gaat het goed met het manneke. Door Jay de EC in ernstige mate had en de kans dat het terug komt aanwezig is hebben we besloten Jay niet ter adoptie te doen maar blijft hij hier in de opvang wonen. Jay woont samen met Jumpie, deze dame heeft een brand overleeft en haar vriendje in de brand verloren.  Ze is nu haar traumaatjes kwijt en zeer gelukkig met Jay. 

Hector en Bonnie

Hector heeft een erg slecht gebit, de kiezen staan niet goed en er zit ook pus bij. Hij kan wel gewoon eten is het wel dat het langzaam is. Hector is een slaapkop en slaap bijna de hele dag, lichamelijk is hier geen reden voor te vinden.  Het manneke is niet oké, het klopt gewoon niet.  Met de tijd zal hij een maatje krijgen en dan kijken we hoe het zich verder ontwikkeld. 

Bonny, een konijn die ook gebits- problemen heeft. Bonny haar kiezen zijn in een zeer slechte staat en ook zij zal met de tijd hier last van krijgen. 

Dokus en Frummel

Dokus heeft EC wat met regelmaat terugkomt, het manneke is niet stabiel. Dokus zat samen met Frummel bij opvang Hazel en door hij steeds een terugval krijgt is adoptie onmogelijk. Dokus hebben we onder onze hoede genomen en hij mag samen met Frummel hier in de opvang wonen. Dokus is 7 jaar en Frummel 6 jaar

Kasper en Babs

Kasper kwam via een andere konijnen opvang bij ons binnen. Kasper heeft EC en is helemaal blind. Dit manneke vraagt daarom speciale zorg en mag daarom hier bij LTC in de opvang wonen. Babs is een dame op leeftijd en ze is niet meer in een goede conditie. Babs mag fijn hier samen met haar grote vriend Kasper blijven wonen.

Snuf en Proppie

Snuf met EC is stabiel, krijgt ook geen medicatie meer .. maar zijn kop staat aardig scheef, als zijn koppie ondersteund wordt kan die wel recht staan. Tja en nu... Snuf eet en drinkt prima, redt zich zelf, hij tolt niet alleen die kop staat scheef. Wellicht dat dit met de tijd beter gaat worden en die tijd gaan we Snuf uiteraard geven. Snuf woont samen met Proppie
Proppie is een jonge meid die lichamelijk niet helemaal in orde is. De stand van haar tanden stonden al niet goed en haar tandjes moesten daarom getrokken worden.  Haar pootjes, koppie zijn in verhouding veel te klein tegenover de verhouding van haar lichaam.  Het klopt niet helemaal en door we niet weten hoe dit alles van binnen zich gevormd heeft is besloten dat we Proppie hier in de opvang houden. 


-------------------------------------------------------------------------------------------------

De tijdelijke opvang konijnen kunnen snel rouleren en voor we deze konijnen op de site hebben geplaatst kunnen ze al weer weg zijn. Daarom plaatsten we de tijdelijke opvangers op onze facebook pagina en kun je de ontwikkelingen van deze konijnen daar volgen