Jaarverslagen

Wij zullen zoals het hoort aan het eind van elke boekjaar een financiële jaarverslag plaatsen en een verslag van de uitgeoefende activiteiten. Om u een indicatie te geven van de kosten die wij jaarlijks maken voor de konijnen hier een kort verslagje met foto's. 


Onze uitgaven

Voer voor de konijnen, soms hebben we het geluk dat we voer gedoneerd krijgen maar helaas is dit niet zo vaak.
Elke dag moet hun bakje gevuld worden met brokjes en dit is één van de grootste uitgaves die we hebben. 

Ook krijgen de konijnen elke dag hun portie groente, dit is meestal andijvie, witlof, ijsbergsla en bospeen. Voor de slechte eters
of  niet eters trekken we alles uit de kast en worden er verse kruiden gekocht, paksoi enz. Op de foto de groente aankoop van één week.

Hygiëne is heel erg belangrijk en daarom worden de hokken elke dag schoon gemaakt.  Er gaan dus heel wat zakken zaagsel, stro en houtpellets er wekelijks doorheen. 

Een opvang voor zieke konijnen heeft uiteraard medicatie nodig... en alles wat erbij komt kijken voor hun herstel. Vitaminen, dwangvoer enz enz. 

Snacks.. gezonde snacks.  Nu moet ik wel eerlijk zeggen dat dit een luxe is voor de konijntjes en ze dit niet vaak krijgen. Dit is financieel niet haalbaar om ze hier wekelijks mee te verwennen.

Hooi, hooi hooi.. zo belangrijk, we slaan dit per baal in omdat dit financieel veel gunstiger is voor ons. Voor de niet hooi eters kopen we zakken kruidenhooi in de hoop dat ze dat wel gaan eten.

Medische hulpmiddelen - Dit zijn in veel gevallen gelukkig maar eenmalige uitgaven maar helaas is ons verlanglijstje nog zo groot met hulpmiddelen die we zo graag willen aanschaffen, om de konijnen de beste zorg te geven die er is.  Doordat we toch wel veel  konijnen in de opvang krijgen met snot en chronische ademhalingsproblemen, hebben we diep in de buidel moeten tasten en een medicijn vernevelaar aangeschaft. Deze was 300 euro en een mega uitgave maar al heel veel konijnen hebben verlichting mogen ondervinden met dit apparaat .

snuggle safes.. warmte en koel elementen

Huisvesting - Hokken, binnen en buiten rennen, inrichting zoals tunnels, mandjes, huisjes enz. Dit is helaas geen eenmalige uitgave want de konijnen knagen wat af. De tunnels worden gesloopt, kleden verscheurd maar gelukkig kunnen we die goedkoop bij de kringloop kopen. De binnenhokken zijn nodig aan vervanging toe en we hopen dat we ooit de oude kunnen vervangen door stevige konijnen kennels gemaakt van trespa.