E.C konijntje

Gepubliceerd op 8 maart 2024 om 13:37

Deze hummel kwam hier in de opvang omdat ze E.C heeft

 

Dit konijntje werd bij de dierenarts gebracht omdat het baasje met de handen in het haar zat en zich grote zorgen maakte omdat het konijntje niet haar brokjes wou eten.  Ze is een dag bij de dierenarts gebleven heeft medicatie gehad, infuus en toen moest het konijntje weer opgehaald worden omdat het weekend er aan kwam.  Deze praktijk had geen weekend dienst dus het konijntje moest maar dan naar een andere dierenarts of laten inslapen omdat ze ook niet wisten of het wel goed zou komen met dit konijn.

Via via .. is het baasje met ons in contact gekomen en heeft vrijdagavond het konijntje hier gebracht die wij nu onder onze hoede nemen. We zijn eigenlijk een beetje in shock dat de dierenarts überhaupt euthanasie in de mond heeft genomen want dit konijntje loopt,  poept, pist... geen urinebrand, geen verlammingen.

 

Ze heeft haar koppie iets scheef en ligt heel veel. Ze eet slecht brokjes maar gelukkig eet ze wel alle soorten groenten. Op die manier blijven de darmen werkzaam en komen niet stil te liggen. Dat een E.C konijn geen brokjes eet is niet raar.. ze voelen zich te ziek hier voor en als ze dan wel groente eten en/of een wortelhapje ( met critical care) dan is dat prima.


Deze lieve schat krijg hier de medicatie en de zorg die ze nodig heeft en verdiend... want opgeven is helemaal niet aan de orde nu.

 

Geef de konijnen met E.C een kans.. geef de medicatie een kans... dit konijntje heeft nog maar 1 week panacur gekregen en dan praat een dierenarts over inslapen??  Geef niet te snel op... en heel belangrijk wat we ook vaak tegen komen is dat je ondanks wat de dierenarts zegt je niet tegen je eigen gevoel moet in gaan.  Blijf je eigen gevoel volgen.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.