Hooi , hooi en hooi

Gepubliceerd op 7 maart 2019 om 11:29

Hooi is het belangrijkste onderdeel van de dagelijkse voeding van een konijn.  Het is daarom belangrijk dat je konijn 24 uur per dag hooi tot zijn beschikking heeft.

Het zorgt voor gebitsslijtage, doordat een konijn de hele dag op hooi kauwt, slijten de kiezen goed af en is er minder kans op haken aan de kiezen. Doordat de kiezen goed afslijten, slijten ook de voortanden goed af.

Hooi is zeer belangrijk voor een goede spijsvertering, hooi wordt snel door de darmen gevoerd, dat is belangrijk voor een konijn want hierdoor krijgt hij een goede darmwerking, met weinig kans op verstoppingen.

Je hebt verschillende soorten hooi met en zonder kruiden en een echte lekkernij voor de meeste konijnen.  We hebben weer een lading hooi ingeslagen wat toch wel 1 van de grootste uitgave post voor ons is.
Moutain hay, timothy hay en een baal kruiden hooi. Nieuwe soorten en merken die we gaan testen om te kijken of 1 van deze merken hun voorkeur heeft. Ook weer 3 zakken á 10 kg  Supreme Selective brokjes ingeslagen... we kunnen weer even vooruit 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.