Sophie castratie

Gepubliceerd op 12 april 2024 om 13:34

Frankie en Sophie zijn helemaal in love en dikke vrienden, van Sophie werd afstand gedaan, ze is 4 jaar niet geholpen.

 

Toen ze hier kwam zagen we dat ze een dikke buikje had,  opgezette tepels , zwanger kon ze niet zijn en dan vrees je al een beetje wat het kan zijn. 2 dagen later zagen we dat er bloed bij haar urine zat en dat in combinatie met de rest.. en de schijnzwangerschappen dan is da kans groot dat er wat fouts aan de hand is in de baarmoeder.

Sophie kwam hier niet alleen voor Frankie maar ook omdat ze heel slecht at, mini mini keuteltjes had en een operatie konden we om die reden nog niet laten uitvoeren.

 

Gelukkig eet ze nu goed en maandag wordt ze geopereerd.  We hopen dat we nog op tijd zijn…. en dat Sophie maandagavond gewoon weer bij Frankie is.

 

Castratie of sterilisatie konijn

Vaak hoor je dat men over sterilisatie praat als een vrouwelijke konijn geholpen wordt maar eigenlijk is het een castratie want je haalt de eierstokken en de baarmoeder weg. 

Wist je dat rond de 60% van de konijnen, ouder dan 5 jaar last van baarmoederkanker krijgen. Bij voedsters ouder dan 9 jaar ligt het percentage zelfs nog hoger. Baarmoederkanker bij konijnen is vrijwel altijd kwaadaardig. Daarom is het zo belangrijk dat niet alleen de rammen worden geholpen maar ook de voedsters.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.