Een Airco!!

De zomers worden warmer en warmer en die hittegolven is een verschrikking voor de konijnen maar ook voor de verzorgers. Zoveel stress en zorgen om de konijnen.. geen rust en tig keer per dag de konijnen controleren of ze het niet te warm hebben, hijgen.. hoe staan de oren… de tegels koelen, nieuwe icepods, waterflesjes, ventilatoren, maar die weer goed zetten zodat ze niet in de tocht liggen.. zorgen, stress wat een ellende.

Lees meer »

Blijhuisdieractie

De doos van de Blijhuisdieractie kwam gisteren aan en oh ze zijn in het echt nog mooier dan op de foto. Ze zijn GEWELDIG!!. Niet alleen de stof is super gaaf maar ze ook zo lekker zacht. De konijnen zijn helemaal happy ermee en namen ze gelijk in gebruik. Heerlijk slapen op hun nieuwe bedje. Ook de antiplas/slip mat is echt super. Perfect voor op de weegschaal en geen geglibber meer maar blijft mooi liggen.

Lees meer »

Bibi

RIP Bibi.Vandaag hebben we Bibi laten gaan. Vanmorgen lag ze in haar rennetje en kon niet meer omhoog komen. Bibi was al niet een gezond konijntje maar nu was het teveel en niet iets wat we weer konden oplappen.Bibi heeft een geweldig leventje hier gehad met Gompi en Bugsy en wij zijn blij dat we dit voor haar konden doen.Slaap zacht tutje

Lees meer »

Konijn met verbrijzelde knie

Dit konijntje (Jip) is hier in de opvang gekomen omdat hij een verbrijzelde knie heeft.  We huisvesten hem klein in de hoop dat het lichaam het zelf gaat herstellen en we geen amputatie hoeven doen.  Het konijntje krijgt wel dagelijks pijnstillers en voor de rest veel rust. 

Lees meer »

Nieuw in de opvang

Vandaag is deze kleine pluizebol in de opvang gekomen.Ze heeft last van urinebrand en we gaan dit even goed in de gaten houden.

Lees meer »

uitgaven

Uitgaven.... Voer, hooi, houtkorrel en celstofmatjes.... een maandelijkse voorraad weer ingeslagen. 

Lees meer »

Wobbel

Vandaag is een nieuw konijn in de opvang gekomen, Wobbel.   Wobbel is erg mager en heeft etter oogjes..  het manneke is hier om aan te sterken en te herstellen. 

Lees meer »

Gedroogd fruit

Wat een geweldige donatie mochten we ontvangen. Een doos vol met gedroogde fruit en 2 super leuke konijnen beeldjes 😍

Lees meer »

4 nieuwe opvangertjes

Vier nieuwe konijntjes in de opvang, hummeltjes van ongeveer 8 weken oud. Eén kleine is niet oké en die hebben we ook gelijk op de antibiotica en pijnstilling gezet. Maar zijn eetlust is prima en het zal vast allemaal helemaal goed komen met de kleine en de overige 3 hummels.

Lees meer »

Suusje

Vandaag is deze kleine rakker van 588 gram in de opvang gekomen. Suus is te mager maar daar kunnen we vast wel wat aan doen, ze mag hier wat komen aansterken.

Lees meer »

Mozes

Ook Mozes komt een tijdje hier logeren, meneer is al aardig op leeftijd (10-12 jaar) en wil graag wat extra L.T.C ontvangen. Mozes is wat mager maar gelukkig staan wij er om bekend dat dikker worden hier in de opvang geen probleem is. Meneer zit al aan de snacks en het gaat vast helemaal goed komen met hem .

Lees meer »

Nieuwe opvangertjes

Vandaag kwamen mam en dochter bij ons in de opvang.  Beide zullen een poosje hier verblijven en even bijkomen van hun avontuur. Zodra ze helemaal gezond verklaard zijn zullen ze overgebracht naar een opvang die ze ter adoptie gaat zetten. Deze 2 gaan een super mooi leven tegemoet.

Lees meer »